Åndalsnes

Åndalsnes ligger i Rauma kommune, mellom Molde og Lesja. Med en beliggenhet klemt mellom fjord og fjell, og tilnavnet tindehovedstaden, sier det seg selv at turmulighetene er mange.
a

Meny

NN_logo_Dovrefjell_nasjonalparkstyre_svart

Kontakt oss

Dovrefjell nasjonalparkstyre
Hjerkinnhusvegen 33
2661 Hjerkinn
Kontaktinformasjon

M

Meny

Solnedgang speglar seg i fjorden.

Her starter blant annet turen til Romsdaleggen (buss), der du får spektakulær utsikt over Romsdalen, Dalsida landskapsvernområde og Reinheimen nasjonalpark. Ønsker du en kortere tur, men likevel utfordrende tur er utkikkspunktet Rampestreken å anbefale. Uavhengig om du vil gå kort, langt eller kanskje ikke i det hele tatt er det verdt å ta turen innom opplevelsessentret Norsk Tindesenter midt i sentrum.

Praktisk info

Adkomst

Bil og buss: Fra øst: E136 fra Dombås. Fra vest: RV64 eller E136.

Tog: Raumabanen, fra Dombås.

Parkering

Langtidsparkering for biler ved Isfjordvegen, tre minutter fra Norsk Tindesenter, alternativ parkering på Rauma samfunnshus eller Rauma kulturhus.

Ladestasjon for elbil: Ja, flere steder i sentrum.

Buss til startpunkt for Romsdalseggen

Avgang fra Norsk Tindesenter

Servering og overnatting

Se spisesteder og overnattingsmuligheter hos Visit Oppdal

Opplevelser fra Åndalsnes

Norsk Tindesenter

Midt i Åndalsnes sentrum finner du opplevelsessenteret Norsk Tindesenter, som er åpent hele året. Her kan du prøve deg i klatreveggen – med ruter for alle nivå eller ta en titt på utstillingene som forteller om den spennende klatre- og basehopphistorien. Det er også muligheter for en matbit i restauranten Tindestua og shopping i fjellsportsbutikken.

I tillegg er senteret utgangspunkt for Romsdalsstigen Via Ferrata, og bussen som tar deg til startpunktet for Romsdalseggen.

Les mer på Norsk Tindesenters nettsted

Fjellvalmue, blomst.
Fjellvalmue, blomst.

Romsdalseggen

I 2011 kåret Lonely Planet turen over Romsdalseggen til en av verdens vakreste fjellturer – og ikke uten grunn. Her får du oppleve dramatisk landskap og en spektakulær utsikt til Trollveggen og flere kjente fjellklassikere. I sørøst ser du inn i Dalsida landskapsvernområde, som strekker seg helt til Dovrefjell og Sunndalsfjella,
Turen starter med busstransport fra Åndalsnes sentrum og inn til Venjedalssetra. Herifra er turen godt merka og tilrettelagt. Oppstigningen er tung og bratt, og langs eggen er detnoen partier med enkel klatring – godt sikret med kjettinger. Etter hvert blir ryggen bredere og du får en behagelig nedstigning hele veien til Nesaksla. Herifra gjenstår siste etappe ned Romsdalstrappa til Åndalsnes, med obligatorisk stopp på Rampestreken.

Billetter til bussen inn til startpunkt i Vengedalen må forhåndsbestilles.

Tid: 8 timer
Km: 10
Nivå: Krevende

Les mer om turen hos Visit Nordvest

Rampestreken

Turen opp til utkikksplattformen «Rampestreken» er en opplevelse du sent vil glemme. Her får du storslått utsikt over Åndalsnes, Romsdalsalpene og Romsdalsalpene, og du må regne med at kameraet går varmt. Startpunktet for turen er Åndalsnes sentrum, og ruta er godt tilrettelagt hele veien. Stien er delvis trappelagt, men er likevel krevende med mye stigning.

Tid: 2-3 timer
Km: 1,7 én vei

Les mer om turen hos Visit Nordvest

Fjellvalmue, blomst.
Fjellvalmue, blomst.

Romsdalsstigen Via Ferrata

Kunne du tenkt deg en opplevelse som gir kribling i magen og enestående fotomuligheter? Da er vi ganske sikre på at Romsdalsstigen Via Ferrata er noe for deg. Med sine to klatreløyper, «Introveggen» og «Vestveggen», er det gode sjanser for å kjenne på suget i magen både for deg som aldri har prøvd Via Ferrata før og for deg som er mer erfaren. Det er anbefalt å gå turen sammen med en guide, men det er også mulig å leie utstyr fra Norsk Tindesenter og gå på egen hånd. Turen starter i Åndalsnes sentrum.

Les mer hos Visit Nordvest

Romsdalsgondolen

Opplev den fantastiske fjord- og fjellutsikten i Romsdalen på en ny måte! Like over Åndalsnes sentrum og omgitt av de kjente Romsdalsfjellene finner du fjellet Nesaksla på 708 moh. Romsdalsgondolen er en topp moderne elektrisk pendelbane som tar deg 1679 meter fra fjorden og opp fjellsiden.. En 360-graders utsikt over det imponerende Romsdalshorn, Vengetindene, Åndalsnes sentrum, frodige daler og den smaragdgrønne elva Rauma venter deg på toppen.

Les mer hos Visit Nordvest

Fjellvalmue, blomst.
Fjellvalmue, blomst.

Guida turer

Guida fjellturer i Romsdalen sommer og vinter:

Urpu Ski & Mountainguide
Fjellguide.no 
Contrast adventure 
Hotel Aak 
Romsdal lodge 

Title Address Description
Åndalsnes, parkering
HM8V+PH Åndalsnes, Norge
Rampestreken
6300 Åndalsnes, Norge