Eikesdal

Naturperlen Eikesdal ligger ved sør-enden av Eikesdalsvatnet som er den største innsjøen i Møre og Romsdal.
a

Meny

NN_logo_Dovrefjell_nasjonalparkstyre_svart

Kontakt oss

Dovrefjell nasjonalparkstyre
Hjerkinnhusvegen 33
2661 Hjerkinn
Kontaktinformasjon

M

Meny

Kvinne plukker epler, Eikesdal.
Naturperlen Eikesdal ligger ved sør-enden av Eikesdalsvatnet som er den største innsjøen i Møre og Romsdal. Vatnet er cirka 18 kilometer langt og 155 meter på det dypeste. Dalen strekker seg cirka 14 kilometer rett sørover. Bygda har cirka 80 innbyggere som bor i grender der husene har en særpreget arkitektur. De fleste lever av jordbruk, skogbruk og turisme. Det er 3 campingplasser i bygda, og mange driver med hytteutleie.

Praktisk info

Adkomst

Man ankommer Eikesdal med egen bil, det går ikke offentlig transport til Eikesdal. Følg fylkesveg 191 fra Eresfjord til Eikesdal.

Parkering

Flere mulige parkeringsplasser, enten ved Vertshuset Eikesdal, ved gamle Eikesdal Skole eller i Mardalen hvis man skal gå opp til Mardalsfossen.

Ladestasjon for elbil:
Nærmeste ladestasjon er i Eidsvåg eller Sunndalsøra.

Servering og overnatting

Overnatting og mer på Eikesdal.no

Visit Molde

Opplevelser fra Eikesdal

Mardalsfossen

Det langstrakte Eikesdalsvatnet i Nesset ligger bare 26 meter over havets overflate, mens fjellene rundt rager 1500 til 1800 meter rett opp fra vannet. Mardalsfossen stuper 297 meter ned i Eikesdalen og er verdens fjerde høyeste frie fall (hele fossen er 655 m). Fossen er et imponerende syn i vannføringssesongen som er fra 20. juni – 20. august hvert år.

Det går bilvei (bomvei) fra Eikesdalen og frem til merket parkeringsplass i Mardalen. Rastebenker, kiosk og informasjon om fossen og området. Fra parkeringsplassen er det ca. 30 minutter å gå opp til fossen. Fin gruset vei helt frem til fossen. Vil man gå enda lenger inn mot fossen, er det steinete sti langs ene siden, og man må regne med å bli våt av «gufset» fra fossen.

Les mer hos Visit Nordvest

Åmotan. Foto: Oddgeir Visnes
Åmotan. Foto: Oddgeir Visnes

Aursjøvegen

Aursjøvegen går mellom Finnset i Eikesdal og Sunndalsøra. Kjører man opp Finnsetlia, er det flere 180 graders hårnålssvinger og dramatisk natur som får mange til å holde pusten. Turen fra den frodige Eikesdalen med bratte fjell på hver side, opp på høyfjellet med åpent og storslagent fjellandskap, er veldig flott tur.

Rundt vegens høyeste punkt ligger både jettegryter og vår egen lille «Trolltunge», – Aurstupet (Aurstaupet). Bare noen få minutters gange fra bilvegen, så kan du gå ut på klippeformasjonen som virkelig gir deg magesug. Det er skiltet fra vegen, men det er en ganske liten parkeringsplass, så vær oppmerksom på møtende trafikk og at du ikke står parkert for langt ut på kanten. Jettegryten litt lenger ned er også skiltet, og her kan man ta seg et forfriskende bad.

Aursjøvegen er opprinnelig en anleggsvei og går gjennom krevende fjellterreng, og du må derfor være oppmerksom på at:

  • Vegen åpnes 1. juni og stenges ved høstens første snøfall
  • Vegen anbefales ikke kjørt med stor buss eller bil med campingvogn
  • Vegen er tidvis smal og mangler delvis rekkverk
  • Vegen går tidvis i meget bratt terreng og har mange uoversiktlige punkter
  • Møtende trafikk kan komme overraskende på
  • Det kan oppstå stedvis rasfare
  • Ved nedbør og uvanlig stor rasfare kan vegen bli stengt

Les mer hos Visit Nordvest

Title Address Description
Mardalsfossen
6472 Eikesdal, Norge
Aurstaupet
6472 Nesset, Norge