Gjøra

Gjøra er ei lita bygd lengst øst i Sunndalen, midt mellom Oppdal og Sunndalsøra.
a

Meny

NN_logo_Dovrefjell_nasjonalparkstyre_svart

Kontakt oss

Dovrefjell nasjonalparkstyre
Hjerkinnhusvegen 33
2661 Hjerkinn
Kontaktinformasjon

M

Meny

Solnedgang speglar seg i fjorden.

Med Gjøra som utgangspunkt er mulighetene mange for både store og små. Her kan du blant annet oppleve de mektige fossefallene i Åmotan, vandre i frodige daler og ta del i tradisjonell seterdrift.

Praktisk info

Adkomst

Bil: Sving av RV70 til Grødalen/Hafsåsen
Buss: Stoppested buss Kristiansund-Oppdal

Parkering

Her er det flere parkeringsmuligheter:

Jenstad (avgift): Utgangspunkt for turer på merka stier i og rundt Åmotan. Her kan du også kjøre videre på bomvei til parkeringsplassene Linndalen og Middagshjellen.

Hallen: Startpunktet for turer inn i Grøvudalen, med Grøvudalshytta og Inner Gammelsetra. Det er også mulig å parkere på Røymoen, et lite stykke før Hallen.

Vangshaugen: Her er det helårs parkering med bomvei om vinteren. I sommersesongen kan du kjøre helt inn til DNT-hytta Vangshaugen, og om vinteren er det brøytet parkeringsplass 150 meter fra hytta. Herifra har du mange turmuligheter, med et stort stinett sommerstid og oppkjørte skiløyper om vinteren.

Servering og overnatting

Gjøra camping

Nyheim Lodge 

Vangshaugen

Toalett

Sunndalsporten

Opplevelser fra Gjøra

Åmotan

Over Åmotan møtes sju vassdrag i et vifteformet elvesystem med bratte fjellstup, morenerygger og terrasser. Tre av disse elevene danner spektakulære fossefall i Åmotan. Området er godt tilrettelagt med godt merkede stier i et særegent landskap. Botanisk sett er området ett av de rikeste i landet, og det drives aktivt jordbruk på fjellgardene som omkranser elvejuvet. Åmotan kan oppleves på nært hold via merkede turstier – eller fra utsiktspunkt på vegen mellom Gjøra og Grødalen. Kart med turbeskrivelser: Sunndal Turistinformasjon, Sunndal Nasjonalparksenter og parkeringsplassen ved Åmotan.

Les mer hos Visit Nordvest

Åmotan. Foto: Oddgeir Visnes
Title Address Description
Åmotan fossefall
Fv314 100, 6613 Gjøra, Norge
Jenstad, parkering
Jenstadvegen 217, 6613 Gjora, Norge
Hallen, parkering
Røymoen 75, 6613 Gjora, Norge
Vangshaugen, parkering
Sunndal, Norge
GJøra camping
Gjøra Camping, Fjellgardsvegen 35, 6613 Gjora, Norge