1. Hjem
  2. Opplevelser og aktiviteter
  3. Vinteropplevelser rundt nasjonalparken

Vinteropplevelser rundt nasjonalparken

Vinteren er ei krevende tid for fugle- og dyrelivet på Dovrefjell. Det er viktig at de får bruke energien på å beite og hvile – og ikke på å flykte fra oss. Det er derfor lite tilrettelegging for ferdsel i de indre områdene i vinterhalvåret, men i vest og i bygdene rundt er mulighetene mange.
a

Meny

NN_logo_Dovrefjell_nasjonalparkstyre_svart

Kontakt oss

Dovrefjell nasjonalparkstyre
Hjerkinnhusvegen 33
2661 Hjerkinn
Kontaktinformasjon

M

Meny

Ung reinbukk.

Moskusguiding

I vinterhalvåret er det ekstra viktig at du deltar på en guida tur hvis du ønsker å se moskus. Både moskusen og det øvrige dyrelivet bør ikke forstyrres i denne perioden. De lokalkjente guidene har ofte god kunnskap om hvor moskusen befinner seg, og ikke minst om hvordan vi bør oppføre oss i vinterfjellet. Ved å gå med guide er du med på å redusere presset på dyrene i ei krevende tid.

Oversikt over godkjente guider

Rein på vinterbeite.
Reinsbukker løper.

Langrennsløyper

Det er lite tilrettelegging i selve verneområdene, men i bygdene rundt kan du kose deg i milevis med preparerte langrennsløyper. Se skisporet.no for mer informasjon om hvor du finner de ferskeste sporene.

Toppturer på ski

Guida skiturer

I de vestlige delene av verneområdene våre, i Møre og Romsdal, er det flere dyktige guider som er klare for å ta deg med på tur. Vi kan nesten garantere at opplevelsen blir både rikere og tryggere hvis du velger å delta på en guida tur. De lokalkjente guidene har kunnskap om både om hvor snøen er best og tryggest, og ikke minst hvor en bør gå for å ta mest mulig hensyn til naturen og dyrelivet.

Guidebedrifter

Urpu Hapuoja Ski & Mountainguiding 
Hotel Aak
Phillipshaugen 
Romsdal lodge 
Contrast adventure 
Fjellsentralen 

Villreinkalv og simler
Reinsbukker løper.

Turbeskrivelser

Forbered deg grundig, og sjekk alltid varsom.no før du legger ut på tur. Begge turene som er beskrevet her krever kunnskap om skred.

Trolltinden 1347 moh.

Trolltinden er omtalt som Nordmøres mest populære topptur på ski, men det er viktig å ikke undervurdere ruta. Er du godt forberedt kan du få en fantastisk tur, med kort anmarsj fra Jordalsgrenda, nydelig utsikt og førsteklasses skikjøring.

For turbeskrivelse, se Ut.no

Fløtatind 1711 moh.

Turen til Fløtatind starter ved den ubetjente hytta Brandstabu. Her kan du parkere 200 meter fra hytta, før du tar fatt på den 6,2 kilometer lange turen til toppen. Ruta er gradert som krevende, men kan lokke med formidabel utsikt og nærmere 1600 høydemeter med nydelig skikjøring.

For turbeskrivelse, se ut.no